Broj posjeta:
6521
ZANIMLJIVI LINKOVI

Portal na kojem možete pronaći informacije o obrazovnim te programima mobilnosti EU kao što su Program za cjeloživotno učenje (Lifelong Learning Programme/Erasmus...), Mladi na djelu (Youth in Action), Program bilateralne mobilnosti, Euraxess Erasmus Mundus te o Europassu.


Saznajte sve o stipendijama na jednom mjestu. Aktualni natječaji, kako proći proces prijave, iskustva stipendista i mnogo drugih korisnih informacija 


Informacije o stipendijama za boravak u Kanadi (diplomska i poslijedoktorska sredina), o nagradama, o kanadskim studijima...


Priručnik Scholarships opportunities in EU member states and EFTA countries for students from the Western Balkans su izradili King Baudouin Foundation, Češko predsjedavanje EU-om i SPARK. Iako se u priručniku Hrvatska ne spominje niti  pod EU/EFTA zemljama niti pod zemljama Zapadnog Balkana, hrvatski studenti se mogu prijavljivati na stipendije navedene u priručniku sve do ulaska Hrvatske u EU.


  Portal za sve zainteresirane za studiranje u Njemačkoj. Sadrži korisne podatke, bazu podataka, korisne linkove i zanimljivosti...


Bavarski sveučilišni centar za Srednju, Istočnu i Jugoistočnu Europu je zajednica svih bavarskih sveučilišta, viših stručnih škola i umjetničkih akademija. Centar savjetuje u području suradnje znanstveno istraživačkih djelatnosti, koordinira akademske kontakte ka Istočnoj Europi i podržava razmjenu studenata i profesora. Cilj je unaprijediti i ojačati saradnju među sveučilištima u Istočnoj Europi te uspostavljanje novih kontakata i povezivanje mogućih partnera. Na ovaj način žele stvoriti kvalitetne mreže koje će omogućiti znanstveni rad u međunarodnoj suradnji.  


GRANTFINDER- On line pretraživač idealan za one koji žele studirati u Nizozemskoj i traže mogućnosti stipendiranja. Sadrži bazu podataka o mogućnostima financiranja za strane studente te se može pretraživati prema raznim kriterijima.  


Zaklada Mummert- Stipendije Zaklade Mummert odnose se na trogodišnji diplomski i dvogodišnji magistarski studij na Sveučilištu u Kölnu ili na Visokoj tehničkoj školi u Aachenu (Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen). 


 Austrijska baza podataka o stipendijama, istraživačkim subvencijama i ostalim načinima financiranja za sva istraživačka područja, za studente, diplomce i istraživače koji dolaze u Austriju ili dolaze iz Austrije.


 British Council organizira polaganje IELTS testa kojim se dokazuje znanje engleskog jezika. IELTS test, osmišljen na Sveučilištu u Cambridgeu, međunarodno je priznati certifikat poznavanja engleskog jezika i garancija da student može pratiti nastavu na engleskom jeziku. Detaljnije na http://www.britishcouncil.org/croatia-exams-ielts.htm.


Korisni linkovi, informacije i kontakti o mogućnostima stipendiranja na Sveučilištu u Edinburghu.

 


AHplus- sve informacije koje su vam ikada trebale o studiranju u Austriji. Linkovi sveučilišta, programi razmjene, mogućnosti stipendiranja....  


 

Köpfe – Österreicheische Akademie der Wissenschaften... programi, stipendije, alumni...


Programi stipendiranja država Višegradske skupine. Uključuje i mogućnosti stipendiranja istraživanja u njihovim državama (Češka, Mađarska, Poljska i Slovačka) 


                      EURAXESS- Polazna točka za sve one koji žele u zemljama članicama EU nastaviti svoju karijeru. Stručni timovi nude nformacije o mogućnosti nastavka školovanja, zaposlenja te mnogo drugih korisnih programa...   


Vodič za studiranje u EU- Zašto studirati u zemljama članicama EU, koji se programi nude te mnogo drugih korisnih informacija o visokom obrazovanju u EU. Kao praktičan dio nalazi se vodič kroz postupak prijavljivanja na određene programe.  


P.O.I.N.T. - Udruga promicanja obrazovanja, informiranja, novinarstva i tehnologija. Domaći site na kojem možete pronaći vodič za poslijediplomski studij u inozemstvu... 


MLAZ - Mreža mladih znanstvenika. MLAZ je udruga koja okuplja poslijediplomante i mlade znanstvenike iz svih znanstvenih disciplina iz cijele Hrvatske. Zamišljen da djeluje na ostvarivanju ciljeva unaprjeđenja, razvoja i promicanja zajednice mladih znanstvenika i njene uloge u društvu kroz: poticanje komunikacije, razmjene ideja, suradnje te kontakta među mladim znanstvenicima; poboljšanje protoka informacija unutar zajednice mladih znanstvenika; izrada prijedloga, izmjena i dopuna zakonskih i podzakonskih akata u domeni poslijediplomskih studija/studenata; suradnju, umrežavanje i udruživanje s organizacijama, grupama i pojedincima iz zemlje i inozemstva koji se bave istom ili sličnom djelatnošću.


Dutch internship program- Idealan site za sve one koji žele promjeniti radnu sredinu, upoznati novu kulturu i drugačije studiranje. Portal nudi korisne informacije o mogućnostima stipendiranja i boravka u Nizozemskoj.


HOBSONS - stranica nastala ujedinjavanjem tridesetogodišnjeg iskustva u sustavu visokog obrazovanja i novih tehnologija. Zanimljivi i korisni načini kroz procese traženja i prijave na strana sveučilišta...


Svjetski poznati site kojim doslovno 'plovite' svijetom i prikupljate različite informacije o mogućnostima studiranja. Ako želite provesti samo semestar na stranom sveučilištu, ili pak čitavu godinu, ovaj site će vam pružiti pravu polaznu točku. Sadrži zanimljiva iskustva stipendista, mogućnost on-line konzultiranja s patnerima u programu i mnogo drugih korisnih informacija. 


Za sve one koje zanima studiranje u Španjolskoj, jednom od popularnijih studentskih odredišta. 


Tehničko sveučilište u Sydneyu dodjeljuje stranim studentima stipendije za preddiplomski i dodiplomski studij.


Informacije o studiranju, radu, smještaju i mogućnostima stipendiranja u Europi

  


 

Portal Europske unije na svim jezicima članica

 

 


Vodič kroz informacije o Europskoj uniji

 

 


Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj


 


 


Design by: M. Mačinković

(C)opyright by Sveučilište u Zagrebu,