Broj posjeta:
2456688
20.01.2010. u 15:48
Uređeno: 20.01.2010. u 16:11
Program ERASMUS - OBAVIJEST o predstojećem raspisu natječaja za studente za sudjelovanje u programu Erasmus u svrhu studijskog boravka za akademsku godinu 2010./11.

U veljači 2010. godine Sveučilište u Zagrebu će raspisati natječaj za sudjelovanje u Programu ERASMUS i financijsku potporu studentima za odlazak na inozemne visokoškolske ustanove u svrhu studijskog boravka u zimskom i ljetnom semestru za akademsku godinu 2010./11.

 
OBAVIJEST SVEUČILIŠTA U ZAGREBU
U veljači 2010. godine, Sveučilište u Zagrebu će raspisati natječaj za sudjelovanje u Programu ERASMUS i financijsku potporu studentima za odlazak na inozemne visokoškolske ustanove u svrhu studijskog boravka u zimskom i ljetnom semestru za akademsku godinu 2010./11.

 
OPĆI DIO
Popis potpisanih bilateralnih Erasmus sporazuma s partnerskim institucijama:
Natječaj će biti raspisan temeljem potpisanih bilateralnih sporazuma s inozemnim partnerskim sveučilištima/visokoškolskim ustanovama. U privitku je preliminarni popis sveučilišta/visokoškolskih ustanova s kojima su već potpisani ili se očekuje da će biti potpisani sporazumi o razmjeni. Konačna lista biti će objavljena uz Natječaj koji će Sveučilište objaviti u veljači 2010. godine.
 
Vrsta i trajanje Erasmus aktivnosti:
Studenti će se u sklopu Natječaja u veljači moći prijaviti za studijski boravak (3-12 mjeseci).
Za preostale 2 Erasmus aktivnosti: - intenzivni tečaj jezika u sklopu studijskog boravka ili stručne prakse i  - stručnu praksu za studente (3-12 mjeseci), biti će raspisan poseban natječaj.
Tijekom studija (uključuje sva 3 stupnja: prediplomski, diplomski, postdiplomski) studenti mogu biti korisnici jedne financijske potpore za studijski boravak, jedne za stručnu praksu te jedne za Erasmus Mundus. Ukupan broj mjeseci financiran Erasmus grantom ne smije biti veći od 24 mjeseca (uključujući Erasmus Mundus).
Važeće razdoblje u kojem se mogu realizirati aktivnosti mobilnosti unutar programa Erasmus u akademskoj godini 2010./11. jest od 01.06.2010. – 30.09.2011. godine.
 
Broj slobodnih mjesta i iznos financijske potpore:
Natječaj će biti raspisan prije nego što Agencija za mobilnost i programe EU odobri točan broj studenata koji mogu dobiti financijsku potporu iz sredstava Erasmusa i mjesečni iznos te financijske potpore za pojedinog studenta za ak. godinu 2010./11.
Financijska potpora koju student može primiti iz Erasmus sredstava pokriva samo dio troškova života na inozemnom sveučilištu (mjesečna financijska potpora iz Erasmus sredstava za ak.god. 2009./10. je iznosila 300 eur + 100 eur mjesečno koje je dodjeljivalo Sveučilište kao dodatnu potporu).
Iz navedenog razloga, nakon završenog Natječaja, Sveučilište će objaviti preliminarne rezultate s rang listom studenata. Finalni rezultati i odluka o prihvaćenim studentima te iznosu financijske potpore će biti donešena tek nakon relevantne odluke Agencije za mobilnost i programe EU koja se očekuje početkom svibnja 2010. godine.
 
Molimo studente da pažljivo prouče priložen popis inozemnih sveučilišta/visokoškolskih ustanova,   odaberu željena sveučilišta i programe (mogu se prijaviti do 3 izbora) u dogovoru s ECTS koordinatorom na matičnom fakultetu (kako bi bili sigurni da će im se priznati boravak i postignuća po povratku s razmjene).  Bilo bi dobro da studenti već započnu pripremati dokumente potrebne za prijavu kada Natječaj u veljači 2010.godine bude objavljen.
Popis bilateralnih sporazuma, formalne kriterije i uvjete za prijavu te općenite informacije o prijavama možete pronaći u posebnom dijelu ove obavijesti dolje.
 

POSEBAN DIO

 

 

Ida OgulinacDesign by: M. Mačinković

(C)opyright by Sveučilište u Zagrebu,