Broj posjeta:
2458373
31.08.2012. u 17:11
Uređeno: 31.08.2012. u 17:35

Temeljem sporazuma o bilateralnoj razmjeni studenata između Sveučilišta u Oslu i Sveučilišta u Zagrebu raspisuje se natječaj za dvije (2) jednosemestralne stipendije za ljetni semestar ak. god. 2012./2013. za preddiplomske i diplomske studijske programe na norveškom i engleskom jeziku ponuđene na tom sveučilištu.

Popis ponuđenih kolegija nalazi se na adresi www.uio.no/english/studies/courses.

Rok za prijavu: 19. rujna 2012.

Sveučilište u Oslu oslobodit će stipendiste plaćanja školarine. Sveučilište u Zagrebu dodjeljivat će stipendistima mjesečnu potporu od 2970,00 HRK.
 

Prosječni troškovi života za studenta u Norveškoj iznose cca 1000 EUR mjesečno.
 

Za stipendiju se mogu natjecati redoviti studenti Sveučilišta u Zagrebu koji studiraju na 3. ili višoj godini studija (osim medicine i stomatologije) i imaju dobar uspjeh u studiju.
 

Zainteresirani kandidati trebaju do srijede 19.09.2012. u pisarnicu Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14, 10 000 Zagreb dostaviti sljedeće dokumente:
 

• molbu na hrvatskom jeziku
• životopis na hrvatskom i engleskom jeziku na Europass CV obrascu dostupnom na: europass.cedefop.europa.eu/en/documents/curriculum-vitae
• opis studijskih planova na Sveučilištu u Oslu na hrvatskom i engleskom jeziku
• preporuku dvaju profesora matičnog fakulteta na norveškom ili engleskom jeziku
• prijepis ocjena položenih ispita
• potvrdu o upisanom semestru
• potvrdu o znanju engleskog

 

Podrobnije obavijesti o Sveučilištu u Oslu dostupne su na www.uio.no/english.
 

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati. Odluku o izboru kandidata donosi Odbor za međunarodnu suradnju. Odabrane kandidate/kandidatkinje Sveučilište u Zagrebu predlaže stranome sveučilištu, koje donosi konačnu odluku o njihovom prihvaćanju.
 

Rezultati natječaja bit će objavljeni na internet stranicama Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, international.unizg.hr.

 

Osoba za kontakt: Ružica Bruvo, stručna suradnica Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, e-mail: bruvo@unizg.hr, tel. 4698 107.

 

Renata HranjecDesign by: M. Mačinković

(C)opyright by Sveučilište u Zagrebu,