Broj posjeta:
2458373
08.02.2013. u 18:34
Uređeno: 13.03.2013. u 14:32

Temeljem bilateralnog sporazuma između Sveučilišta u Oslu, Norveška i Sveučilišta u Zagrebu raspisuje se natječaj za dvije (2) jednosemestralne stipendije za zimski semestar ak. god. 2013./14. za preddiplomske i diplomske studijske programe na norveškom i engleskom jeziku ponuđene na tom sveučilištu.

 

Natječaj je produljen. Novi rok za prijavu: 22. ožujak 2013.

Popis ponuđenih kolegija možete pronaći na http://www.uio.no/english/studies/courses.


Stipendija uključuje: oslobođenje od plaćanja školarine na Sveučilištu u Oslu za vrijeme studijskog boravaka, pomoć pri pronalaženju studentskog smještaja od strane Sveučilišta u Oslu i mjesečnu potporu Sveučilišta u Zagrebu od 3.000 kn.


Prosječni troškovi života za studenta u Norveškoj iznose cca 1000 EUR mjesečno.


Za stipendiju se mogu natjecati redoviti studenti Sveučilišta u Zagrebu koji studiraju na 3. ili višoj godini studija (osim medicine i stomatologije) i imaju dobar uspjeh u studiju.
 

Studenti su tijekom cijelog svog boravka na stranom sveučilištu dužni zadržati status redovnog studenta na matičnoj ustanovi Sveučilišta u Zagrebu. Ako pripadaju kategoriji studenata koji ili u potpunosti ili djelomično sami financiraju svoj studij, za vrijeme trajanja mobilnosti dužni su nastaviti plaćati školarinu matičnoj ustanovi.


Zainteresirani kandidati trebaju do petka 8. ožujka 2013. Sveučilištu u Zagrebu, Trg maršala Tita 14, 10000 Zagreb dostaviti sljedeće dokumente:


• molbu na hrvatskom jeziku
• životopis na hrvatskom i engleskom jeziku na Europass CV obrascu dostupnom na: http://europass.cedefop.europa.eu/en/documents/curriculum-vitae
• opis studijskih planova na Sveučilištu u Oslu na hrvatskom i engleskom jeziku
• preporuku dvaju profesora matičnog fakulteta na engleskom jeziku
• prijepis ocjena položenih ispita
• potvrdu o upisanom semestru
• potvrdu o znanju engleskog jezika: TOEFL (rezultat min. 80 za TOEFL iBT® test), ili IELTS (rezultat min. 6.0).

 

Podrobnije obavijesti o Sveučilištu u Oslu dostupne su na http://www.uio.no/english.
 

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati. Odluku o izboru kandidata donosi Odbor za međunarodnu suradnju. Odabranog kandidata/kandidatkinju Sveučilište u Zagrebu predlaže stranom sveučilištu koje donosi konačnu odluku o prihvaćanju.
 

Rezultati natječaja bit će objavljeni na internetskim stranicama Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, http://international.unizg.hr/.

 

Osoba za kontakt: dr. sc. Ružica Bruvo, stručna suradnica u Uredu za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, e-mail: ruzica.bruvo@unizg.hr, tel. 46-98-107.

Tajana NikolićDesign by: M. Mačinković

(C)opyright by Sveučilište u Zagrebu,